α-στερητικό Ποίημα σε αναζήτηση της εικόνας γυμνού διλήμματος

 … δεν έχει δάχτυλα η σιωπή να την μετρήσεις δεν έχει κύκλους ο ουρανός να τους διαβείς και μια λέξη ολομόναχη στους αυτουργούς ανέμους, φεγγαροντυμένη χρώματα και ερημίας ήχο μπαινοβγαίνει εφήμερα στη βουβή θεομηνία της… μπαίνουμε ο ένας στο κορμί του άλλου γινόμαστε για κλάσματα του δευτερολέπτου μια κραυγή, ένας σπασμός, βάρβαροι ποιητές κι ύστερα ώσπου να πεις κύμινο, πάλι μόνοι σε παράλληλους δρόμους, λέξεις πτερόεσσες γυμνές απ’ το φωνήεν τους στο καταπέτασμα της συμφωνίας στίχων [Τάσος Κάρτας, Ένας στίχος που είναι να βγει… ουκ εά με καθεύδειν]


… Το Μου το Νι το πράγμα το αι 2 το αίμα το ρίγος το σύννεφο το έρμαιο το σεξ το φύλο συκής. Το κραταιό το στήθος το φιλί το άλλοθι το ασώματο Ποίημα το άλσος το κορμί το μηρυκαστικό. Ερείπια και ίαμβοι φιγούρες γυμνές άνω θρώσκουν βλέμματα libido. Το νερό στο αυλάκι με το πρώτο τυχόντα συνειρμό. Ο έρωτας η αγάπη στην Ακροθαλασσιά, η λέξη η σιωπή γυμνή στιγμή, εξαίσιος ίλιγγος, πόθος υγρός έμπιστο φως. Το ταλάντευμα το πέσιμο το ανέβασμα τρίστιχο τρίπτυχο αμφίσημο κι αμφίθυμο σταλαγμίτη το σταλακτίτη στον ουρανό της έμπνευσης. Ω το αρσενικό το γένος δάχτυλο κρουστό, έρκος οδόντων στο χείλος φωνηέντων ιδεών, πήγαινε γυρεύοντας θηλυκό οργασμό. Ανάσα ωκεανού, ξανάσασμα, σύμφωνο λυγμός σ’ άλογο γένος άλλη μια μέθη σε δευτερόλεπτα σπασμού…

Οι ΛΕΞΕΙΣ μέσα στο ΠΟΙΗΜΑ, εικόνες σκέψεων και συναισθημάτων είναι και οι ΕΙΚΟΝΕΣ που τις έντυσαν, λαβύρινθος επιθυμίας ΛΕΞΕΩΝ για πράγματα που αρχίζουν να συμβαίνουν, για να δείχνουν την απόσταση που μας χωρίζει από τον τρόπο να ’μαστε άγγελοι με φύλο! Κι οι ΛΕΞΕΙΣ που έντυσαν σήμερα την εικόνα του ποιήματος είναι από ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ έρμαιο επέκεινα λερναίας εμμονής Τάσου Κάρτα για την αντιγραφή και επικόλληση:
Δεσμώτης στον Ίλιγγο της Σκιας 1000 Λέξεων= κ ART ά SOS
με εικόνα λέξεων από ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ή ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΣΟΥ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΤΙΖΟΥΝΕ ΑΦΙΟΝΙ;

ΑΓΑΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ (κι άλλες μικρές ιστορίες Έρωτα κι Αμαρτίας):

ΚΙ ΕΣΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΥΧΗΘΗΚΕΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΑΤΙΑ (έλα να ρίξουμε την καταραμένη σκακιέρα στην πυρά):

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΛΕΣ, ΜΙΑ ΜΟΝΟ: Σ’ ΑΓΑΠΩ (Χωρίς Υποκείμενο):

ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ ΠΟΣΟΝ ΑΓΑΠΑΣ (ίσως είναι ο Παράδεισος μελαχρινό τοπίο)

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ: (κι έτσι η αύριο γίνεται σήμερα καθώς πέφτουν οι πέπλοι κι αποκαλύπτεται ο θύσανος της κεντρικής επιθυμίας):

Η ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΙΣΩ ΤΗΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ: